Διεθνές ενδιαφέρον για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη Σερρών, στοιχεία της οποίας αναμένεται να αποκαλυφθούν με την πρόοδο των ανασκαφών το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εργασίες, που είχαν σταματήσει λόγω της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, άρχισαν και πάλι σήμερα στον τύμβο Καστά με μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα ξεκίνησαν άμεσα όλες οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχους του τάφου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, «η ανασκαφή

εξελίσσεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία». Παράλληλα επισημαίνεται ότι «το υπουργείο από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής».

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για μετακίνηση και απομάκρυνση των δύο ακέφαλων Σφιγγών δεν ευσταθούν. Θα μετατοπιστούν μόνο ορισμένοι λίθοι του προστατευτικού τείχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση των λίθων του προστατευτικού τοίχου, που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του τάφου, γίνεται με στόχο να διευκολυνθεί η πρόσβαση των αρχαιολόγων στο εσωτερικό του μνημείου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται στη χώρα μας αποστολές μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και ειδησεογραφικών πρακτορείων, προκειμένου να καλύψουν την εξέλιξη της ανασκαφής, από την οποία υπάρχει μεγάλη προσδοκία για την ανακάλυψη σημαντικών πραγμάτων από το πραγματικά επιβλητικό αυτό μνημείο.

Το άρθρο Διεθνές ενδιαφέρον για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα