Επιθέσεις της Χαράμ με 55 νεκρούς σε τεμένη στη Νιγηρία

Συνεχίζει τις επιθέσεις στη Νιγηρία η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, σκοτώνοντας αμάχους. Χθες σε επιθέσεις που έγιναν σε δυο τεμένη στη βορειανατολική πλευρά της χώρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, ενώ οι αντάρτες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους για λίγες ώρες μια νέα πόλη, την Κεράουα.

«Οι πιστοί ήταν όρθιοι για την έναρξη των προσευχών μετά το κήρυγμα του ιμάμη, όταν σημειώθηκε

ισχυρότατη έκρηξη», δήλωσε εθελοντής που μετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης. «Επικράτησε πανικός, δεκάδες πιστοί κείτονταν στο έδαφος μέσα σε λίμνες αίματος. Εμείς διαχωρίσαμε τους νεκρούς από τους τραυματίες μεταξύ των θυμάτων».

Στόχος της Μπόκο Χαράμ είναι να ιδρύσει ισλαμικό χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον τζαμιών και θρησκευτικών ηγετών που δεν έχουν ταυτιστεί με τις ακραίες απόψεις τους.

Όσον αφορά την Κεράουα, οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν την πόλη χθες το πρωί, αναγκάζοντας τον στρατό να προωθηθεί από τις θέσεις που βρισκόταν για να τους εκδιώξει. «Αποχώρησαν μετά την άφιξη των στρατιωτών. Δεν διεξάγονται πλέον μάχες», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Καμερούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα