Εξασθενημένη έφτασε η «Πατρίτσια» στο Μεξικό – Ανακούφιση σε αρχές και πολίτες

Ο φόβος που είχε προκαλέσει ήταν μεγάλος, όμως το γεγονός ότι έφτασε αποδυναμωμένος στις ακτές του Μεξικού απέτρεψε τις πολύ μεγάλες καταστροφές που περίμεναν τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση της χώρας. Ο λόγος για τον κυκλώνα «Πατρίσια» ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως κυκλώνας «τέρας» καθώς είχε γιγαντωθεί στο Ειρηνικό Ωκεανό και πλησίαζε απειλητικά τις τις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικό.Όπως έγινε γνωστό, το σύστημα κακοκαιρίας έφτασε στο Μεξικό με ανέμους ταχύτητας 155 χλμ. ανά ώρα, αποδυναμωμένος σε κυκλώνα κατηγορία 2. «Μικρότερες
οι πρώτες ζημιές από ό,τι φοβόμασταν, αλλά πρέπει να μείνουμε σε επιφυλακή» δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικό, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος παραμένει.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), η «Πατρίσια» έφτασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας) στην ξηρά του Μεξικού έχοντας αποδυναμωθεί σημαντικά. «Αναμένεται περαιτέρω σημαντική εξασθένησή της και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα» ανέφερε το NHC. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν αναφερθεί πλημμύρες και κατολισθήσεις, όχι όμως θύματα και σοβαρές ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα