Επίσκεψη και στην τράπεζα για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό σας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όταν ο φορολογούμενος είναι να πληρώσει τότε Taxisnet και τράπεζες διασυνδέονται σε χρόνο ρεκόρ, όταν ο πολίτης είναι να εξυπηρετηθεί και ειδικότερα να δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασμό του έως το ποσό των 1.500 ευρώ, τότε η ταλαιπωρία βρίσκεται εμπρός στον δύστυχο πολίτη αυτού του κράτους.

Τελευταίο κρούσμα, του κρατικού εκσυγχρονισμού τον οποίο όλοι μας πληρώνουμε αλλά δεν βλέπουμε να υλοποιείται,

η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» η οποία άνοιξε χθες, αλλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι πολίτες που θα δηλώσουν τον λογαριασμό τους θα πρέπει επιπλέον να τυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης και να το προσκομίσουν στην τράπεζα περιμένοντας στην σχετική ουρά, ενώ θα μπορούσε η ΓΓΔΕ να ενημερώσει τις τράπεζες εκείνη. Αλλά που να μπαίνουν τώρα στον κόπο να στείλουν στις τράπεζες το αρχείο με τους φορολογουμένους που αφορά την κάθε μία.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στην τράπεζα από τον ίδιο τον φορολογούμενο δεν προβλεπόταν στη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, με την οποία καθοριζόταν η διαδικασία για την ηλεκτρονική δήλωση του ενός και μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

Το μόνο που ζητούσε η κ. Σαββαΐδου από τους φορολογούμενους ήταν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια αίτηση και να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Πουθενά δεν προβλεπόταν ότι ο φορολογούμενος μετά τη δήλωση του λογαριασμού θα έπρεπε να προσκομίσει στην τράπεζα το αποδεικτικό της δήλωσης, αυτό μετά και κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει το γιατί και το πώς.

Τώρα όσον αφορά στη διαδικασία, οι φορολογούμενοι που θέλουν να γνωστοποιήσουν στην εφορία έναν λογαριασμό τους που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο, για τα πρώτα 1.500 ευρώ, πρέπει να μπουν στην υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν την παραπομπή «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

Με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet μπαίνουν στην εφαρμογή όπου ενημερώνονται ότι το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί, προκειμένου να κάνει και αυτή τις δικές της ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οπότε και θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία, η οποία όταν είναι να εισπράξουμε, όχι εμείς, το κράτος, τότε είναι αυτοματοποιημένη από καιρό…

Το άρθρο Επίσκεψη και στην τράπεζα για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό σας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα