Επικοινωνία Παυλόπουλου με Τουσκ για το μεταναστευτικό πρόβλημα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Παυλόπουλος προσκάλεσε τον κ. Τουσκ να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπερτόνισε την ανάγκη «περαιτέρω ενεργοποίησης της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση του προβλήματος» και του ζήτησε «να στηρίξει την πρωτοβουλία του για την

σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της Ε.Ε. αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, στον οποίο διεμήνυσε ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουμε αυτή την συνάντηση (σ.σ. την Σύνοδο Κορυφής), ώστε να ληφθούν αποφάσεις, που στόχο έχουν, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι «θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να πει ότι τους τελευταίες μήνες, παρά τα λίγα μέσα που διαθέτει, κάνει την δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί αναφορικά με το Μεταναστευτικό, και πως αξίζει η χώρα κάθε δυνατή βοήθεια, αρωγή και αναγνώριση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο προσπαθεί να επιτελέσει».

«Κινητοποιούμαστε, με κάθε δυνατό τρόπο, στο διάστημα αυτό, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε κάθε δυνατή πηγή κοινοτικής χρηματοδότησης, προκειμένου να οργανωθεί αποτελεσματικά η υποδοχή των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα να στηριχθούν και τα νησιά, τα οποία προσφέρουν πολύ, κοινωνικά σε αυτό το έργο, αλλά έχουν κλονισθεί, επίσης, σημαντικά», επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα