Λαφαζάνης: Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών-Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή

Με μήνυμα του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΔΕΘ, με την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι «τον κάθε ψηφοφόρο η ιστορία τον καλεί να αποφασίσει επιτέλους, να πάρει στα χέρια του την τύχη του, το παρόν και το μέλλον του». «Οι εκλογές είναι καθοριστικές γιατί δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός με τη βούληση του δική του

όλο το σάπιο καθεστώς το καταπιεστικό καθεστώς της βίας και της διαφθοράς και να αναδείξει πρωταγωνιστή τον εαυτό του», είπε ο κ. Γλέζος.

«Δεν μπορεί κανείς να μείνει απαθής σε αυτό τον αγώνα», τόνισε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις». Κάλεσε τέλος «όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν όπως και τότε και πάλι μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και τη λευτεριά».

«Ο Μανώλης Γλέζος πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του και να εμπιστευθεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», δήλωσε από την πλευρά του η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή, αλλά ότι μονόδρομος είναι η πάλη, η δημοκρατική αντίσταση, ο αγώνας», σημείωσε. Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, «η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει, σαν πρώτο ανάχωμα στη μνημονιακή λαίλαπα, την ελπίδα, στην οποία κάποιοι έριξαν λάσπη για να τη σκεπάσουν». «Αυτή η ελπίδα, όχι μόνο δεν έχει πεθάνει αλλά σιγοκαίει μέσα στα σπλάχνα του λαού και θα αναζωπυρωθεί πολύ σύντομα», ανέφερε η ίδια.

«Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να φύγουμε από τη μνημονιακή υποδούλωση», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση. Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. Η ΛΑΕ θα πάει ψηλά».

«Εμείς δεν λέμε ότι έχουμε τη μαγική λύση. Η επιλογή εθνικού νομίσματος σαφώς και έχει δυσκολίες, αλλά όχι μεγαλύτερες από την καταστροφή που θα φέρει το τρίτο μνημόνιο. Αλλά θα αποδειχθεί ένας δρόμος με ελπίδα και προοπτική», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Δεν υπάρχουν καλά η κακά μνημόνια. Δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά μνημόνια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και μπορούμε να τελειώσουμε. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή. Πρέπει να σταματήσει αυτή η τρομοκρατία. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό, μόνο στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί έχει μια παράδοση στην υποτέλεια. Αναζητά τους ξένους προστάτες…».

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε μάχη ενάντια στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές, επιλογή αντιδημοκρατική και παραιτήθηκε ταπεινωτικά», είπε ο κ. Λαφαζάνης και εξήγησε: «Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα και κυβερνήσεις που στηρίζουν μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές επιλογές».

Αναφορικά με τα πυρά που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ έκανε λόγο για «κακοήθεις επιθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα, που δεν συνηθίζονται στην αριστερά» και στις οποίες δεν θα απαντήσει.

Στο σημείο αυτό απηύθυνε κάλεσμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα για «δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου, για να σπάσουμε το τείχος των μνημονίων».

Για ακόμη μια φορά, εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι στη Λαϊκή Ενότητα δίνεται σχεδόν «μηδενικός τηλεοπτικός χρόνος». «Είναι αδιανόητο το ότι το κόμμα μας έχει τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε, ενώ σχολίασε ότι «αποτελεί αυθαιρεσία το γεγονός ότι η ΛΑΕ αποκλείστηκε από κάθε προεκλογική χρηματοδότηση».

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα