Νέα επίθεση Κούρδων με ρουκέτα σε όχημα της τουρκικής αστυνομίας

Νέα επίθεση εναντίων Τούρκων αστυνομικών σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι από Κούρδους μαχητές του PKK, οι οποίοι χτύπησαν με ρουκέτα ένα τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής αστυνομίας. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν οι τρεις αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο του πολέμου που έχει ξεσπάει από τη στιγμή που η Άγκυρα έσπασε τη συμφωνία εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια.

Οι

επιθέσεις τόσο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όσο και από την άλλη πλευρά των μαχητών του PKK είναι καθημερινές με την Τουρκία να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Κούρδοι μαχητές δίνουν ουσιαστικά διμέτωπο αγώνα, καθώς εντός Ιράκ αντιμετωπίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εντός Τουρκίας τον τουρκικό στρατό, ενώ η τουρκική αεροπορία προσπαθεί να πλήξει κουρδικούς στόχους και μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Η Τουρκία επίσης πλήττει και στόχους του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο όμως έχει χάσει τη δύναμή του στην περιοχή εξαιτίας της κουρδικής παρουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα