Επική επιστροφή… στις ήττες και πρόκριση μέσω… Ιταλίας

Αφού πραγματοποίησαν ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο μένοντας πίσω στο σκορ 16 πόντους (43-27) και εφόσον έφτασαν στα όρια του διασυρμού στο 26ο λεπτό με-26 πόντους, οι διεθνείς της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ξύπνησαν και προσπάθησαν να πετύχουν το ακατόρθωτο που αν πρόσεχαν περισσότερο μπορεί και να το κατάφερναν αφού έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 6 (62-68) σχεδόν δύο λεπτά πριν από το φινάλε στον αγώνα με τη διοργανώτρια Σλοβενία που τελικά επικράτησε με 73-65.

Στην αναμέτρηση της Δευτέρας με την Κροατία

η Ελλάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη, ενώ θα περιμένει και ήττα των Ισπανών από την αδιάφορη Ιταλία, στο άλλο ματς του ομίλου έτσι ώστε να περάσει στους «8» της διοργάνωσης. Δηλαδή δύσκολα πράγματα, για να συνδυαστούν αλλά όχι απίθανα, ειδικά σε αυτό το ευρωμπάσκετ…

Τα πράγματα ξεκίνησαν πάρα πολύ άσχημα για τη «γαλανόλευκη», καθώς τα σχέδια για τον περιορισμό του Γκόραν Ντράγκιτς...πήγαν περίπατο. Ο πλεί μέικερ των Φοίνιξ Σανς πέτυχε με...το καλημέρα 13 πόντους, ενώ και στον τομέα των ριμπάουντ οι Σλοβένοι έκαναν...πάρτι. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν 27 έναντι 14 της Ελλάδας εκ των οποίων τα 12 ήταν επιθετικά έναντι μόλις 3 της εθνικής μας ομάδας.

Τελικά οι Σλοβένοι τελείωσαν τον αγώνα με 21 ριμπάουντ, ενώ σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η αστοχία των διεθνών, ιδιαίτερα στα [πρώτα τρία 10λεπτα. Με 11/35 δίποντα και 4/18 τρίποντα γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις τη Σλοβενία μέσα στο σπίτι της. Τα πράγματα, πλέον, έχουν δυσκολέψει αφάνταστα για την εθνική ομάδα, που έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να συνεχίσει στο τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας για να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα δεν θέλει απλή νίκη κόντρα στην Κροατία τη Δευτέρα (15:30), αλλά ταυτόχρονα και ήττα των Ισπανών από την Ιταλία (16/09, 18:45) στο άλλο ματς του ΣΤ’ ομίλου.

«Δήμιοι» της Ελλάδας στο ματς ήταν τα αδέλφια Ντράγκιτς, Γκόραν και Ζόραν, που πέτυχαν 28 και 11 πόντους αντίστοιχα. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν γι' άλλη μια φορά ο κορυφαίος της εθνικής, με 21 πόντους, αλλά και με καθοριστικά λάθη στα τελευταία λεπτά ενώ η εθνική πίεζε για να φτάσει σε απόσταση ενός τρίποντου.

Keywords
Τυχαία Θέματα