«Επεισόδιο» Ζαρούλια-Δραγασάκη με αφορμή το «συσσίτιο» της ΧΑ

Διάλογο σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είχαν η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια με τον προεδρεύοντα της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη επ’ αφορμή της απόφασης του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να απαγορεύσει το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» που επιχειρεί να διοργανώσει η Χρυσή Αυγή αύριο, Τετάρτη στην Πλατεία Αττικής.

Η κα Ζαρούλια

κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό, τον «παράνομα εκλεγμένο», όπως ισχυρίσθηκε, δήμαρχο Αθηναίων και τον «ανεκδιήγητο υπουργό Προστασίας του Λαθρομετανάστη» Νίκο Δένδια και έκανε λόγο για «παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος».

«Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΧΑ, με τον κ. Δραγασάκη να απαντά: «Κυρία Ζαρούλια να σας επισημάνω ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει διακρίσεις σε Έλληνες και μη».

Ζαρούλια: Σοβαρά; Εσείς γιατί κάνετε διακρίσεις;

Δραγασάκης: Παραβιάζουν ευθέως το σύνταγμα οι διακρίσεις

Ζαρουλια: Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Που το λέει αυτό. Φέρτε μου το νόμο.

Δραγασάκης: Λέτε εδώ ότι μπορείτε να καταπατάτε το Σύνταγμα;

Ζαρούλια: Δεν είμαστε εμείς οι παράνομοι. Δεν είμαστε κλέφτες. Δεν κάνουμε βίλες και πισίνες

Εν συνεχεία και αφού η κα. Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ. Δραγασάκης ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.

-Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». «Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του έλληνα ανθρώπου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

-Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Άμεσα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος απάντησε πως «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας» και ότι «ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».

«Δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα», του ανταπάντησε με νόημα ο κ. Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα