Καταστήματα: 3 αλλαγές στο ν/σ για το κυριακάτικο άνοιγμα

Με 3 αλλαγές επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να εδραιώσει την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης καταθέτοντας τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, «υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε μεγάλο βαθμό για άνοιγμα όλων των καταστημάτων

για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ για τα μικρότερα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.):

-ορίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα σε ένα τρίμηνο, αλλιώς θα έχει κυρώσεις

-ξεκαθαρίζεται ότι ο αντιπεριφειάρχης μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.

-για τις τουριστικές περιοχές όπου, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης διατυπώθηκε η κριτική ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να λειτουργήσουν περιοριστικά «καθιστούμε σαφές ότι σε σχέση με το ωράριο που ισχύει στις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα».

«Αντί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ να ακούει τα θέλω των εμπόρων και των ανθρώπων της αγοράς, για άλλη μια φορά ακούει μόνο τα θέλω των δανειστών που οδηγούν σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, αποτελειώνοντας κάθε ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη των οικογενειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τελικά ποιος θα είναι κερδισμένος από όλα αυτά κύριε Πρωθυπουργέ;», διερωτήθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Τη διαφωνία της στο σχεδιαζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πέραν των επτά, εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωσή της και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρεί η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η απασχόληση και η κίνηση της αγοράς, πόσο μάλλον όταν στις τουριστικές περιοχές ισχύουν ούτως ή άλλως ειδικές ρυθμίσεις, με αποφάσεις των ίδιων των εμπορικών συλλόγων», σχολίασε σχετικά η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα