ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογική επιβάρυνση των γνωστών υποζυγίων

Για «φορολογική επιβάρυνση των γνωστών υποζυγίων και αφαίρεση βαρών από τους ημετέρους», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει τα στοιχεία της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων του 2011, σύμφωνα με τα οποία «αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο η ταξική στόχευση των μνημονιακών πολιτικών».

«Από

την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε το 2012 κατά 18,3% σε σύγκριση με το 2011, ενώ την ίδια στιγμή η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 52%. Επίσης μέσα από τα στοιχεία καταδεικνύεται το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ‘εποχής του μνημονίου’ καθώς 1,1 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι εμφανίζονται με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ή 500 ευρώ ανά μήνα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την κατάσταση είναι η επιλογή των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και επιδείνωση της ύφεσης», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ώρα, με βάση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η επιβάρυνση των νομικών προσώπων θα είναι σημαντικά μειωμένη, γεγονός που με τη σειρά του δείχνει την ταξικότητα των επιβαλλόμενων πολιτικών, ενώ η φοροδιαφυγή συνεχίζει να είναι παρούσα», υπογραμμίζει, καταλήγοντας ότι «η φορολογική δικαιοσύνη δείχνει να είναι για τους κυβερνώντες μια άγνωστη έννοια».

Keywords
Τυχαία Θέματα