Ένταση και επεισόδια σε Διαβατά και Κω για τα hot spot προσφύγων (video)

Σε θέσεις …μάχης είναι από νωρίς το πρωί περίπου 200 κάτοικοι των Διαβατών οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο χώρος μετεγκατάστασης προσφύγων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από την χθεσινή επέμβαση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, ενώ προέταξαν κλούβες για να αποφύγουν νέα …έφοδο των κατοίκων στον χώρο του στρατοπέδου.

Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι προτίθενται να παραμείνουν στο σημείο διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων.
Μάλιστα στιγμιαία προκλήθηκε αναστάτωση μετά από πληροφορία ότι φτάνουν στο στρατόπεδο-hot spot λεωφορεία με τους πρώτους μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο.

Οι κάτοικοι αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς λέγοντας τους ότι και αυτοί Έλληνες είναι και θα έπρεπε να αγωνιστούν μαζί τους.

Δείτε βίντεο με τη σημερινή κατάσταση στα Διαβατά

Επεισόδια στην Κω

Στο μεταξύ νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κω κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην περιοχή Πυλί για την κατασκευή hotspot.
Ομάδα διαμαρτυρόμενων κατοίκων επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο όπου κατασκευάζεται το hotspot. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα