Ένταση Άγκυρας-Βερολίνου: «Μπλόκο» Τούρκων στον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας συνεχίζεται. Έπειτα από την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας , τώρα οι Τούρκοι απαγόρευσαν στον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας να επισκεφτεί το Ιντσιρλίκ.

Άλλωστε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμηνύσει αμέσως μετά την αναγνώριση, ότι θα υπάρξουν αντίποινα και τελικά υπήρξαν.

Την Τετάρτη ο υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ραλφ Μπράουκσιπε και Γερμανοί κοινοβουλευτικοί ακύρωσαν μια προγραμματισμένη επίσκεψή τους

στην Τουρκία καθώς η Άγκυρα αρνήθηκε να τους δεχθεί.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το «ταξίδι του Μπράουκσιπε και βουλευτών της Μπούντεσταγκ στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει όπως προβλεπόταν αρχικά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οι τουρκικές αρχές δεν είναι σύμφωνες αυτή τη στιγμή με τον προγραμματισμό του ταξιδιού».

Τι λέει το Der Spiegel

Στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel, ο στρατηγός Ντίτερ Βάρνεκε, αρμόδιος για στρατηγικά ζητήματα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, ανέφερε ότι σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ, οι Τούρκοι συνέδεσαν την άρνησή τους να επιτρέψουν να γίνει η επίσκεψη, με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το άρθρο Ένταση Άγκυρας-Βερολίνου: «Μπλόκο» Τούρκων στον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα