«Ορδές» δήθεν λογιστών-εφοριακών αφαιμάσσουν τους πολίτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τάζουν… επιστροφές από την Εφορία ή, το συνηθέστερο, επικαλούνται χρέη και διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες στενών συγγενικών τους προσώπων (των παιδιών τους). Ποντάροντας στο συναίσθημά τους, καταφέρνουν να… στραγγίζουν τους ηλικιωμένους από τις λιγοστές οικονομίες τους.

Δεν… προλαβαίνει η Αστυνομία να καταδιώκει και να συλλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες, ανά τη χώρα, διάφορους «εφοριακούς», «λογιστές» ή «φοροτεχνικούς»,

που εκμεταλλεύονται την… ζαλάδα των μεγαλυτέρων σε ηλικία για το τι και το γιατί χρωστάνε στην Εφορία ή για ποιο λόγο δικαιούνται επιστροφής χρημάτων!

Σε δύο συνοικίες της Αττικής, αλλά και στα Ιωάννινα, έδρασαν τις τελευταίες ημέρες σπείρες… λογιστών ή φοροτεχνικών, που, προς στιγμήν, κατάφεραν να αρπάξουν τις οικονομίες των θυμάτων για την «τακτοποίηση» ανύπαρκτων οφειλών προς την Εφορία ή την… επιστροφή ποσών, που η Εφορία… ευχαρίστως θα τους έδινε, αν εκείνοι πλήρωναν το αναγκαίο… παράβολο! Έτσι έδρασε μια οργανωμένη συμμορία στα Ιωάννινα, για την οποία η αστυνομία προσπαθεί να βρει πόσους πολίτες έχει εξαπατήσει.

Το βέβαιο είναι ότι ο αρχηγός των… λογιστών, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει Ρουμάνα συνεργός του -για να μην παραπέμπει σε αυτόν ο αριθμός κυκλοφορίας- και με τη συνεργασία και μία άλλης «λογίστριας», έκανε εξορμήσεις προς άγραν θυμάτων. Μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων εντόπισαν μια γυναίκα 78 χρόνων, η οποία κινούνταν πεζή. Ο 47χρονος σταμάτησε δίπλα της και της συστήθηκε ως ο λογιστής του γιου της. Κατάφερε να την πείσει ότι ο γιος της «είχε λαμβάνειν» από την Εφορία ποσό που έφθανε τις 20.000 ευρώ! Όμως, έπρεπε… κατεπειγόντως να πληρώσει ένα παράβολο στην Εφορία, ώστε να μπορεί να γίνει δυνατή η εκταμίευση του ποσού. Η ηλικιωμένη οδήγησε τον… λογιστή και τις δήθεν συνεργάτιδές του στο σπίτι της, όπου από… κρυψώνα ανέσυρε 3.800 ευρώ για την πληρωμή του παράβολου!

Στα Βριλήσσια πιάστηκε ένα δίδυμο «εφοριακών», ηλικίας 23 και 40 χρόνων. Ένας ηλικιωμένος δέχθηκε την επίσκεψή τους. Το δίδυμο, που άλλοτε εμφανίζονταν ως εφοριακοί και άλλοτε ως λογιστές, αυτή τη φορά συστήθηκαν ως οι λογιστές της κόρης του. Το παρ’ ολίγον θύμα κάτι κατάλαβε για την απάτη και έβαλε τις φωνές. Οι δύο… λογιστές άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους των Βριλησσίων. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, με τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο ηλικιωμένος, τους εντόπισαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι προσέγγιζαν τα θύματά τους ως λογιστές ή εφοριακοί και με το πρόσχημα ότι χρωστούν ποσά συγγενικά τους πρόσωπα, αποσπούσαν ποσά. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί απάτες στα Βριλήσσια και στο Γαλάτσι.

Η τρίτη ομάδα… λογιστών-εφοριακών έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ, όταν η ομάδα ΔΙΑΣ έκρινε ύποπτες τις κινήσεις ενός άλλου διδύμου στην περιοχή του Ζωγράφου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο, ηλικίας 19 και 25 χρόνων, μαζί με άλλους συνεργούς, προσέγγιζαν σπίτια ηλικιωμένων, υποδύονταν τους γνωστούς ρόλους και έμπαιναν στα σπίτια. Χωρίς να γίνεται αντιληπτό, την ώρα που οι «λογιστές»… ανέλυαν το ζήτημα του ανύπαρκτου χρέους, άλλο μέλος της σπείρας τρύπωνε το σπίτι και σήκωνε χρήματα και κοσμήματα!

Το άρθρο «Ορδές» δήθεν λογιστών-εφοριακών αφαιμάσσουν τους πολίτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα