Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός και αποφασίζεται επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος της Super League

Μετά από ενημέρωση που θα κάνει ο υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα αποφασιστεί το εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται ή εάν θα πάει η έναρξή του μια ακόμα εβδομάδα πίσω. Σήμερα ο κ. Κοντονής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και τον πρόεδρο της Super League,

Γιώργο Μποροβήλο και συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το θέμα της βίας και της λήψης μέτρων.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όσο και ο πρόεδρος της Super League κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον υπουργό και συζήτησαν το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος, ενώ έκαναν και δηλώσεις αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος της ΕΠΟ, είπε:

«Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο κ. Κοντονής θα ενημερώσει μάλλον την Πέμπτη. Εμείς είχαμε μια καλή συνάντηση μαζί του, μία άψογη συνεργασία, αναλύσαμε πολλά θέματα. Κάποια θα τεθούν σε άμεση ισχύ και κάποια άλλα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Είναι στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της βίας. Οι προτάσεις της ΕΠΟ είναι γνωστές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για τα επεισόδια στο ΔΣ της Λίγκας την περασμένη εβδομάδα, ο κ.Γκιρτζίκης είπε: «Δεν είμαι ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν ήμουν παρών στο επεισόδιο. Από τους δημοσιογράφους πληροφορήθηκα τι συνέβη. Δεν ήμουν εκεί. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας ανακοινώσω τι κάνει η Ομοσπονδία πάνω σε αυτό το θέμα. Αν έχουμε κάτι θα το πούμε μέσω δελτίο Τύπου. Κρατάω τη γνώμη μου για να την πω εκεί που πρέπει και όχι εδώ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των ομάδων της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε:

«Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση. Συζητήθηκαν άμεσα μέτρα και τροποποίηση των κανονισμών εκεί που πρέπει για το νέο πρωτάθλημα. Ο κόσμος αν αγαπά τις ομάδες του πρέπει να είναι σοβαροί. Ο υφυπουργός συμφώνησε με όσα αποφασίστηκαν στη Λίγκα. Αν έχουμε οτιδήποτε, θα υπάρχει άμεση διακοπή αγώνα. Άρα οι ομάδες θα έχουν συνέπειες. Δεν τελειώνουν όλα σε μία δίωρη σύσκεψη με τον υφυπουργό. Θέλει συνέχεια. Ο κ. Κοντονής είναι ανοιχτός στη συνεργασία.

Ερωτηθείς για το εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, ο κ. Μποροβήλος είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Θα το αποφασίσει ο ίδιος ο κ.Κοντονής. Προβληματίζεται για το πως θα ληφθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα για να έχουμε ένα ασφαλές πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα