Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια, ο 40χρονος Φίλιππος Λεβέντος, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω στο Περιστέρι, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβάσει στο βαν 13χρονο αγόρι και κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου. Μόλις πέρυσι κατηγορήθηκε για το βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, ωστόσο ο φάκελος της δικογραφίας παρέμεινε

στα συρτάρια της Εισαγγελίας χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Φρίκη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι περισσότερα από 350 ανήλικα παιδιά είχαν διαδικτυακές επαφές με τον 40χρονο.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι η νομοθεσία που ισχύει για τις περιπτώσεις αυτές πρέπει να γίνει αυστηρότερη ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να μην αξιολογηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία από την εισαγγελία.

Σε ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία τονίζει ότι η δικογραφία είχε φτάσει χωρίς την ένδειξη του κατ επείγοντος, και είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία αγνώστου δράστη. Για το θέμα διετάχθη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των υπαλλήλων της Εισαγγελίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα