Ενδείξεις για επιδημία χολέρας στην Αϊτή – Ένα εκατ. εμβόλια στέλνει ο ΠΟΥ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων χολέρας έχει καταγραφεί στην Αϊτή μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου.Γι’ αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει στην Αϊτή ένα εκατομμύριο εμβόλια

«Η βασική προτεραιότητα για τους πληγέντες από τον τυφώνα είναι να τους δοθεί πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η εξάπλωση της χολέρας», τόνισε ο Ντομινίκ Λεκρό, ειδικός του ΠΟΥ για τη χολέρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προτού πάει στην Αϊτή.

Πάνω από 150 ύποπτα κρούσματα χολέρας

έχουν αναφερθεί στην περιφέρεια Γκράντε Άνσε και 50 στη νότια περιφέρεια. «Είναι περισσότερα απ’ όσα συνήθως, πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους συνηθισμένους αριθμούς», εξήγησε ο Λεγκρό.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον τυφώνα Μάθιου στο νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας είναι μεγάλες και δυσκολεύουν ακόμη και όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Ενδεικτικό είναι ότι το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) συναντά σημαντικές δυσκολίες καθώς το προσωπικό του επιχειρεί να ανεφοδιάσει τους κατοίκους.

«Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, οι δρόμοι είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία», ο Αλέξις Μασκιαρέλι εκπρόσωπος του PAM.

O OHE από την πλευρά του εκτιμά ότι 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθεια στην πιο φτωχή χώρα της Καραϊβικής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το άρθρο Ενδείξεις για επιδημία χολέρας στην Αϊτή – Ένα εκατ. εμβόλια στέλνει ο ΠΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα