Ένας χρόνος χωρίς την Amy Winehouse

Σαν σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 28 ετών στο Λονδίνο η Amy Winehouse. Η Winehouse υπήρξε από τα υποσχόμενα ονόματα της βρετανικής και παγκόσμιας σκηνής, ωστόσο ο εθισμός της σε ναρκωτικά και αλκοόλ αποτέλεσαν «φρένο» στην καριέρα και τη ζωή της.

Σε ηλικία 9 ετών με παρότρυνση της γιαγιάς της γράφεται στο Susi Earnshaw Theatre School, καθώς είχε γίνει από νωρίς αντιληπτό το ταλέντο της. Ένα χρόνο μετά η νεαρή Amy

σχηματίζει με φίλη της το γκρουπ «Sweet ‘n’ Sour» και τα επόμενα χρόνια γράφεται στο Sylvia Young Theatre School, από όπου αποβάλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τα επόμενα χρόνια φοιτά στα πιο γνωστά μουσικά σχολεία και παράλληλα αρχίζει να γράφει τα πρώτα της κομμάτια.
Μερικά χρόνια μετά στέλνει το πρώτο της demo στη δισκογραφική «A&R» και άφησε άφωνους τους υπεύθυνους με το ταλέντο της. Στις 20 Οκτωβρίου 2003 κυκλοφορεί το άλμπουμ της «Frank», που γίνεται πλατινένιο και αποσπά θετικές κριτικές. Ακολουθεί το «Back to basics» τρία χρόνια μετά, το οποίο την καθιερώνει στη μουσική σκηνή και «σαρώνει» σε charts και βραβεία.
Τότε αρχίζουν και τα προβλήματα για τη σταρ, καθώς μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης και ακυρώνει τη μια συναυλία μετά την άλλη απογοητεύοντας κοινό και κριτικούς. Μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση στο Βελιγράδι η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κάμντεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα