ΒΒC: «Η ολυμπιακή κληρονομία της Ελλάδας ξεθωριάζει»

Υπό τον τίτλο: «Οι Έλληνες αθλητές παλεύουν για το Λονδίνο, ενώ η κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει» αναφέρεται ρεπορτάζ του BBC στη φετινή ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα μας και οι αθλητές της κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις το 2004, σήμερα οι Έλληνες βιώνουν βαθύτατο πλήγμα

από την οικονομική κρίση και ως εκ τούτου ο αθλητισμός της είναι εξίσου σε κρίση. Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Ελλάδα στέλνει τη μικρότερη αποστολή των τελευταίων 20 ετών.
«Αυτή είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως η ύφεση δεν αφήνει περιθώρια και η Ελλάδα αναρωτιέται πόσο ακόμα πιο χαμηλά μπορεί να πέσει», αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν πλέον λεφτά ούτε καν για την επισκευή κλιματισμού στις κύριες προπονητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας. Έτσι τα ‘αστέρια’ της Ελλάδας έχουν αφεθεί στη ζέστη. Τα στρώματα είναι σκισμένα, το εσωτερικό τους έχει βγει και τα μαξιλάρια κουρελιασμένα. Οι εγκαταστάσεις έχουν ρημάξει μέσα σε 8 χρόνια». Παράλληλα, φιλοξενούνται συνεντεύξεις Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι μιλούν για τις άσχημες συνθήκες στις προπονητικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα