Έρχονται συλλήψεις για την υπόθεση Libor

Υπόθεση λίγων εβδομάδων είναι οι συλλήψεις χρηματοπιστωτικών στελεχών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ‘Libor’ και κυρίως μεμονωμένων ‘traders’, 5-10 εκ των οποίων ερευνάται διεξοδικά η ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.

Εναντίον τους ετοιμάζονται να στραφούν δικαστικώς Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές, με την εις βάρος τους κατηγορία περί χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου

Libor.

Ήδη, έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους δικηγόρους των υπαλλήλων μεγάλων τραπεζών, που φέρονται αναμεμιγμένοι στην υπόθεση, προκειμένου να τους ειδοποιήσουν ότι επίκεινται συλλήψεις, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Επίσης, παράλληλα με τις διώξεις εναντίων των υπαλλήλων των τραπεζών, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές προβλέπεται να κινηθούν εναντίον των εμπλεκομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ζητώντας την επιβολή προστίμων.

Ήδη και παρά τη συνεργασία της τράπεζας Barclays, μετά τη συνεργασία της για την αποκάλυψη του σκανδάλου, της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 453 εκατ. δολλαρίων, για την αποκάλυψη του σκανδάλου

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές ερευνούν το αν υπάρχει κάποιο ‘θέμα’… και με το Euribor.

Επ’ αυτού, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κος Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde», το ότι οι αποκαλύψεις για τη χειραγώγηση του Libor υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και προσέθεσε, «χρειάζεται να γίνουν πολλά για να οικοδομηθεί -εκ νέου- μετά την κρίση, o κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα