Ένα κοριτσάκι 12 ετών σκόρπισε το θάνατο σε αγορά πόλης της Νιγηρίας

Παιδάκια ως ανθρώπινες βόμβες χρησιμοποιούν πλέον οι αδίστακτοι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, επικαλούμενοι μάλιστα για τις αιμοσταγείς πράξεις τους τον Θεό. Χθες μάλιστα ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε μια αγορά στη πόλη Γκούτζμπα της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Από την έκρηξη εκτός από το κοριτσάκι, σκοτώθηκαν ακόμα 9 άτομα και τραυματίστηκαν 30, όπως δήλωσε συγγενής μέλους των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν άμεσα

στην αγορά, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και να τους μεταφέρουν σε κοντινό νοσοκομείο.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) στην κεντρική αγορά της Γκούτζμπα, στην πολιτεία Γιόμπε. «Πρόκειται για μια επίθεση αυτοκτονίας που έκανε ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 12 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χουσάινι Αϊσάμι, πατέρας ενός από τους 30 τραυματίες και συνέχισε προσθέτοντας:

«Η μικρή μπήκε στην αγορά και κατευθύνθηκε προς το τμήμα των δημητριακών. Ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους εμπόρους και τους πελάτες. Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη. Άλλοι 30 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα