Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ

Μάριο Ντράγκι. Στόχος είναι να υπάρξει οριστική συμφωνία στα ζητήματα που είναι ανοικτά στη διαπραγμάτευση έτσι ώστε το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρξει επικύρωση αυτής.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα γίνει στις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα τής η εφημερίδα Wall Street Journal το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ικανοποιημένο από τα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκτιμά πως η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη και η επιβολή νέων βαρών θα έπληττε τόσο την ανάπτυξη όσο και την αποπληρωμή του χρέους, που για το ΔΝΤ αποτελεί το κύριο επίκεντρο των κινήσεων του και των στόχων του.

Το ΔΝΤ στέκεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο γεγονός ότι στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται δεν είναι προς την κατεύθυνση της αναμόρφωσης της οικονομίας και της ανάπτυξής της καθώς το περιβάλλον που εξασφαλίζουν δεν ευνοεί τις λύσεις που απαιτούνται, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην εφημερίδα από το ΔΝΤ.

Πιθανόν όλα αυτά να τεθούν σήμερα από την κ. Λαγκάρντ στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και να ζητηθεί η βελτίωση κάποιων πραγμάτων προκειμένου να πει «ναι» στη συμφωνία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα