Ένα εκατομμύριο πλαστά εισιτήρια για τα ΜΜΜ εκτύπωναν παράλληλα σε τυπογραφείο στο Μενίδι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο πλαστά εισιτήρια για τα μέσα σταθερής τροχιάς, εκτύπωναν δύο τυπογράφοι στο Μενίδι.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, Συνελήφθησαν, οι συνιδιοκτήτες του τυπογραφείου, ηλικίας 48 και 58 ετών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί ολόκληρο το κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης των πλαστών εισιτηρίων για λεωφορεία,

τρόλευ, Μετρό, τραμ.

Η επιχείρηση της ασφάλειας οργανώθηκε και ξεκίνησε μετά από από καταγγελία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.). Παρουσία εισαγγελέα και ανδρών Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, έγινε η έρευνα και κατασχέθηκαν:

59.470 πλαστά εισιτήρια.1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του Ο.Α.Σ.Α.,δώδεκα (12) εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,δώδεκα (12) τυπογραφικά μηχανήματα καιτο χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε προχωρήσει στην απόλυση τριών υπαλλήλων οι οποίοι φέρονταν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια που σύμφωνα με τους υπολογισμούς κόστισε 30 εκατ. στον οργανισμό. Στο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναφερόταν η τέλεση πράξεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες», όπως σημειώνεται στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση για την απόλυση των υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στον Τομέα Καταμέτρησης, αφορούσε εμπλοκή τους στην απόκρυψη στοιχείων καθώς φέρονται να ζήτησαν από εργαζομένους στα εκδοτήρια ορισμένων σταθμών του μετρό να καταστρέψουν τα βιβλία και τα έντυπα παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων αμέσως μόλις είχε ξεκινήσει ο έλεγχος.
Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, όπως εκτιμάται, συχνά απέσυραν μεγάλους αριθμούς εισιτηρίων προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ήταν ελαττωματικά και στη συνέχεια τα διέθεταν ξανά με δικό τους όφελος.
Ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει και σε δικό του εξωτερικό σύμβουλο να ελέγξει το σύστημα της διακίνησης εισιτηρίων στο σύνολο του Ομίλου και σε όλες τις συγκοινωνιακές εταιρίες.

Το άρθρο Ένα εκατομμύριο πλαστά εισιτήρια για τα ΜΜΜ εκτύπωναν παράλληλα σε τυπογραφείο στο Μενίδι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα