Ελπιδοφόρα μαντάτα από τον τουρισμό

Για χρονιά-ρεκόρ φαίνεται ότι οδεύει ο τομέας του τουρισμού βάσει των εσόδων που σημειώθηκαν τον Ιούνιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση 21% φθάνοντας τα 1,59 δισ. ευρώ.

Συνολικά, για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ ευρώ, 18% υψηλότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας

έχει δηλώσει ότι εάν συνεχιστεί η αυξημένη τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες, τότε η φετινή ύφεση πιθανότατα να αποδειχθεί μικρότερη από την προβλεπόμενη (4,2%).

Η αύξηση στις εισπράξεις και τις αφίξεις οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρηματίες έχουν ρίξει τις τιμές, ενώ βοηθά και η ενισχυμένη φέτος παρουσία επισκεπτών από την Ρωσία, που συνήθως δαπανούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες από άλλες χώρες.

Οι υψηλότερες τουριστικές εισπράξεις βοήθησαν ώστε να διευρυνθεί και το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που ανήλθε τον Ιούνιο στα 663 εκατ. ευρώ, από 73 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα