Στις επάλξεις οι εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι θα φέρει η νέα σχολική χρονιά, καθώς αναμένεται ένας «θερμός» Σεπτέμβριος στον χώρο της Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν με απεργίες, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, στις μετατάξεις συναδέλφων τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας

στο λύκειο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, στα «Νέα», την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, προκειμένου να οργανώσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), στις οποίες θα αποφασιστεί εάν θα υλοποιηθεί η απόφαση που ελήφθη στο συνέδριο του περασμένου Ιουλίου για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο.

Οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών αρχίζουν από αυτή την εβδομάδα με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις μετατάξεις των καθηγητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα