Βγήκαμε από την εντατική αλλά παραμένουμε κλινήρεις!

Την «υπόσχεση» ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, θέλησε να δώσει στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας την ίδια ώρα τις δυσκολίες που περνά η ελληνική κοινωνία και υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ως ασθενής μπορεί να βγήκε «από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο», επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη,

δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους, θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά».

Χαρακτήρισε Κασσάνδρες που θα διαψευστούν όλους εκείνους (τους περισσότερους) που «προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη».

Οι δύο δεσμεύσεις του έχουν γίνει πραγματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός. Η μία ήταν να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και η άλλη να μειωθεί το χρέος με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος, ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό».

«Τα πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα», χωρίς πάντως να υποβαθμίσει τη σημασία της υπέρβασης που έκαναν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.

Η κυβέρνηση, είπε, των τριών κομμάτων πασχίζει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να φέρει νέες επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτευση, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε.

«Με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας χτίζουμε την Ελλάδα του 2020. Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης», ανέφερε και απηύθυνε κάλεσμα για ένα ακόμα «άλμα», όπως το χαρακτήρισε, ώστε να πρωτοστατήσει και πάλι η ΝΔ στην ανάκαμψη της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα