Έληξε ο συναγερμός σε αεροσκάφος της Delta

Έληξε ο συναγερμός που είχε τεθεί για αεροπλάνο της Delta από τις αμερικανικές Αρχές, υπό τον φόβο της πιθανής βομβιστικής παγίδευσης, λόγω του εντοπισμού δύο ύποπτων καλωδίων μέσα σε πλαστικά καλαμάκια, στην τουαλέτα του αεροσκάφους, το ένα στο νιπτήρα και το άλλο στην λεκάνη, όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πωλ Μπράουν.

Ο συναγερμός ήρθη αφού οι αμερικανικές Αρχές -που διενήργησαν τις έρευνες με την συνδρομή πυροτεχνουργών και άλλων ειδικών συνεργείων, στο εν λόγω

αεροπλάνο- διαβεβαίωσαν ότι δεν βρέθηκε βόμβα.

Το Boeing 767-300, της πτήση 126 της Delta Airlines, με 206 επιβάτες, που πετούσε με προορισμό τη Μαδρίτη υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο JFK, περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος εντόπισε τα καλώδια, δηλαδή, αν βρέθηκαν από αεροσυνοδό ή από τον αστυνομικό που είχε υπηρεσία στο αεροπλάνο, ούτε το από πού προέρχονται, αλλά, μόνο το ότι δεν προέρχονται από τον ανιχνευτή καπνού.

Σύμφωνα με το Reuters ανακρίθηκαν, αλλά, δεν κρατήθηκαν δύο επιβάτες. Πρόκειται για μία γυναίκα από την Αργεντινή, που είπε ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει περίπου την ώρα που βρέθηκαν τα καλώδια και ένας άνδρας που πιστεύεται πως ήταν ο τελευταίος που χρησιμοποίησε την τουαλέτα πριν βρεθούν τα καλώδια, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι γι' αυτά.

Η Delta έκανε λόγο για «ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια» χωρίς να επεκταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα