Ελεγκτικό Συνέδριο: «Kρύβουν» ανείσπρακτες οφειλές 4 δισ. ευρώ προς τα Τελωνεία

Στα 74,1 δισ. ευρώ ή στο 40,6% του ΑΕΠ το πραγματικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Σε επίπεδο υψηλότερο των 74 δισ. ευρώ έχουν εκτιναχθεί πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, όπως προκύπτει από την έκθεση-βόμβα που συνέταξε το Ελεγκτικό Συνέδριο επί του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους για το έτος 2013, η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ειδικότερα, με τα όσα αποκαλύπτονται στην έκθεση του Ανωτάτου

Δικαστηρίου, τα επίσημα στοιχεία για το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που δίδουν κάθε μήνα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δεν περιλαμβάνουν το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα Τελωνεία όλης της χώρας, το οποίο φθάνει τα 4 δισ. ευρώ! Ως εκ τούτου το ποσό των 70,1 δισ. ευρώ που έχει παρουσιαστεί από τη ΓΓΔΕ ως συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 είναι υποεκτιμημένο. Αν προστεθούν και τα 4 δισ. ευρώ που οφείλονται προς τα Τελωνεία το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο εκτινάσσεται στα 74,1 δισ. ευρώ, που είναι πραγματικά … αστρονομικό και ισοδυναμεί πλέον με το 40,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών και η ΓΓΔΕ «κρύβουν» τα 4 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλονται στα Τελωνεία, υποεκτιμούν το συνολικό ποσό των χρεών αυτών και καθορίζουν τους εισπρακτικούς στόχους κάθε έτους επί ενός υποεκτιμημένου ποσού!

Keywords
Τυχαία Θέματα