Όραμα και στρατηγική για την Αθήνα του 2020

«Το μέλλον των ευρωπαϊκών πόλεων περνά μέσα από την ευαισθητοποίηση και την αυξανόμενη συμμετοχή των ενεργών πολιτών τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το σχέδιο και τη στρατηγική της δημοτικής αρχής για την Αθήνα του 2020, στην ετήσια γενική συνέλευση του μεγαλύτερου δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων, του Eurocities 2014, που έριξε πριν από λίγο την αυλαία της στο Μόναχο.

Ο

κ. Καμίνης επισήμανε τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την καινοτομία, και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του αστικού ιστού και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μιλώντας για το παράδειγμα της Αθήνας σε ότι αφορά την διευρυμένη και ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα του «ΣυνΑθηνά» και τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του προγράμματος συμμετοχής των πολιτών, ένα πρόγραμμα, το οποίο, τιμήθηκε με το βραβείο Bloomberg Philanthropies, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε ως συντονιστής σε κλειστή συζήτηση των πολιτικών εκπροσώπων των ευρωπαϊκών πόλεων, με θέμα τη διαμόρφωση μιας δυναμικής ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ατζέντα Αστικής Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα