Εκτέλεση 11 στρατιωτών από ισλαμιστές στη Συρία

Το γύρο του διαδικτύου έκανε σήμερα βίντεο που απεικονίζει την εκτέλεση 11 ανδρών από μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα, με την κατηγορία της συμμετοχής στις σφαγές που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ

Ένας άνδρας του οποίου το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μαύρη κουκούλα πυροβολεί στη σειρά τους άνδρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς αυτοί έχουν γονατίσει, έχοντας τα μάτια δεμένα με ύφασμα, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.

«Το δικαστήριο της σαρία για την ανατολική περιφέρεια στην Ντέιρ αλ-Ζορ καταδίκασε σε θάνατο αυτούς τους αρνησίθρησκους

στρατιώτες που διέπραξαν σφαγές σε βάρος των αδελφών και των οικογενειών μας στη Συρία», λέει ο εκτελεστής στο βίντεο. Ένοπλοι ισλαμιστές που κρατούν μαύρες σημαίες φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος» κάθε φορά που πυροβολείται ένα από τα θύματα. Ο εκτελεστής στρέφεται ξανά σε μερικά από τα θύματα για να τους ρίξει επιπλέον σφαίρες ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρά.

Βίντεο από εκτελέσεις και βασανιστήρια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στη Συρία, όπου τουλάχιστον 94.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα