Ανοίγουν ξανά τα εργοστάσια στο Μπαγκλαντές

Σε λειτουργία θα τεθούν από την Παρασκευή και πάλι τα εκατοντάδες εργοστάσια υφαντουργίας κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα του Μπαγκλαντές, με απόφαση της Ένωσης κατασκευαστών και εξαγωγέων υφαντουργικών προϊόντων.
Μετά την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου που στοίχισε τη ζωή σε 1.127 ανθρώπους τα εργοστάσια παρέμειναν κλειστά.
«Αποφασίσαμε να ανοίξουν πάλι τα εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη της Ασούλια από αύριο», δήλωσε ο Σαχιντουλάχ Αζίμ της Ένωσης κατασκευαστών και εξαγωγέων υφαντουργικών προϊόντων, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των εργαζομένων.

Η

Ένωση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν τα καλύτερα δυνατά μέτρα για την ασφάλεια των εργοστασίων.

«Συναντηθήκαμε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και με εκπροσώπους των εργατών. Εγγυήθηκαν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα εργοστάσιά μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ασούλια, στη βιομηχανική αυτή ζώνη βρίσκονται περίπου 500 εργοστάσια. Από αυτά, τα 100 περίπου κατασκευάζουν ενδύματα για δυτικές φίρμες όπως η αμερικανική Wal-Mart, η σουηδική H&M, η ισπανική Inditex και η γαλλική Carrefour.

Keywords
Τυχαία Θέματα