Έκρυθμη η κατάσταση στην Πολωνία- Νύχτα τρόμου για τους βουλευτές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πανικός επικράτησε τη νύχτα στην Πολωνία, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν όλες τις εξόδους του κτιρίου του κοινοβουλίου της χώρας. Αφορμή ήταν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν σε έξαλλη κατάσταση και δεν δίστασαν να περικυκλώσουν και τους αστυνομικούς,

ενώ φώναζαν πως οι βουλευτές θα παραμείνουν «κλεισμένοι μέσα». Από την άλλη, καλούσαν τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» να βγει έξω να τους αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο.

Πολλοί από τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές, συμμετείχαν στη διαδήλωση και φώναζαν τα συνθήματα μαζί τους.

«Σύνταγμα», «Ελεύθερα Μέσα ενημέρωσης», «Δεν θα φύγετε πριν τα Χριστούγεννα».

Οι Αρχές ζήτησαν από τους διαμαρτυρόμενους να «σπάσουν» τη διαδήλωση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα φύγουν με τη βία, όπως προειδοποίησαν οι αστυνομικοί.

Όλα άρχισαν την Παρασκευή, όταν τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση του Συντάγματος όταν μετέφερε μια κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενους έτους εκτός της κύριας αίθουσας συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Αυτή η παραβίαση μάλιστα, ήταν η αιτία να μην γίνουν δεκτοί δημοσιογράφοι ώστε να καλύψουν την ψηφοφορία.

Ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι που ηγείται του PiS, είπε σε δημοσιογράφους ότι τα πρόσωπα του κοινοβουλίου που πήραν μέρος στη διαδήλωση, θα τιμωρηθούν.

Η Κάτω Βουλή έχει προτείνει να απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση συνεδριάσεων της Βουλής από όλα τα Μέσα ενημέρωσης, και μόνο πέντε συγκεκριμένοι σταθμοί να έχουν το δικαίωμα γι’ αυτό.

Από την άλλη, οι δημοσιογράφοι που θα μπορούν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο θα είναι πολύ λιγότεροι.

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την επόμενη χρονιά.

Το άρθρο Έκρυθμη η κατάσταση στην Πολωνία- Νύχτα τρόμου για τους βουλευτές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα