Τα σχέδια του Τραμπ για τη Συρία- Η διαφωνία του Ομπάμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κατάσταση στη Συρία ολοένα και χειροτερεύει, οι αντάρτες δεν έχουν διάθεση να δείξουν ωριμότητα και οι άμαχοι νιώθουν κάθε ελπίδα να χάνεται. Η απομάκρυνση τους μοιάζει τελικά επικίνδυνη και χρονοβόρα διαδικασία, ενώ το χαμόγελο στο χείλος τους έχασε πάλι τον δρόμο του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για την εμπόλεμη κατάσταση που κλείνει μια εξαετία τώρα, και αναφέρθηκε σε «ζώνες ασφαλείας» που πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία, ώστε ο άμαχος πληθυσμός να απεγκλωβιστεί και να πάρει μία ανάσα από όλη αυτή τη βαρβαρότητα.

Ο

εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, που αναλαμβάνει σε μικρό χρονικό διάστημα τα καθήκοντα του, δήλωσε συγκεκριμένα ότι κατά την προεδρία του «θα δημιουργούνταν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι παγιδευμένοι στην αιματηρή σύγκρουση της Συρίας».

Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, ενώ προσέθεσε:

«Θα κάνουμε τις χώρες του Κόλπου να πληρώσουν για αυτές τις ζώνες ασφαλείας».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής, μίλησε κι αυτός για την αιματηρή εξαετία της Συρίας, εκφράζοντας ωστόσο τις διαφωνίες του για τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δυο τους μίλησαν ξεχωριστά, για όσα συνέβησαν μετά το «σπάσιμο» της εκεχειρίας που «πάγωσε» την επιχείρηση εκκένωσης των αμάχων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ομπάμα ανέφερε πως «κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί».

«Η ιδέα για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα ήταν μία πρόκληση καθώς θα απαιτούσε την παρουσία χερσαίων δυνάμεων για την προστασία τους, κάτι που η συριακή κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, στη Μόσχα και την Τεχεράνη, θα ήταν απίθανο να δεχτούν».

Ο απερχόμενος πρόεδρος εξέφρασε ακόμα την ελπίδα η Συρία και η Ρωσία θα ανταποκριθούν στις διεθνείς πιέσεις και θα συμμαχήσουν με την Τουρκία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άμαχοι που έχουν απομείνει.

Το άρθρο Τα σχέδια του Τραμπ για τη Συρία- Η διαφωνία του Ομπάμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα