Εκρηκτική κατάσταση με δακρυγόνα στο Φέργκιουσον

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αστυνομική βία και τον θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικό 18χρονου αφροαμερικανού. Στην πόλη σημειώνονται επεισόδια ενώ σε πολλά σημεία είναι αισθητή η παρουσία της αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στα τοπικά ΜΜΕ, ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αργά το βράδυ της

Κυριακής, όταν η αστυνομία, αφού έκανε χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων κατά εκατοντάδων διαδηλωτών , καλώντας το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από νέους να διαλυθεί, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ένδειξη ότι παραδίδονται.

Σύμφωνα με αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, η διαδήλωση ήταν ειρηνική μέχρι που τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας εκτόξευσαν καπνογόνα, μεταξύ άλλων και στους ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο και κάλυπταν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Το άρθρο Εκρηκτική κατάσταση με δακρυγόνα στο Φέργκιουσον εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα