Έκπτωση 5% στις ασφαλιστικές εισφορές για τους συνεπείς εργοδότες

Νομοθετική ρύθμιση προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σύμφωνα με την οποία, από τον Οκτώβριο οι συνεπείς εργοδότες θα έχουν όφελος 5% στις εισφορές της κύριας ασφάλισης που καταβάλλουν.

Εξάλλου, από την 1η Απριλίου καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή των εισφορών μέσω τραπέζης ταυτόχρονα με την πληρωμή των αποδοχών, στο πλαίσιο της καλύτερης αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής.

Πιο συγκεκριμένα, «από 1/4/2012 οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

καταβάλλονται σε πιστωτικά ιδρύματα και ΕΛΤΑ, εντός της προβλεπόμενης από την παρ. 3 του άρθρου 26 του Α.Ν. 1846/51, όπως ισχύει, προθεσμίας, ταυτόχρονα με τις αποδοχές των εργαζομένων που αντιστοιχούν στον ίδιο μήνα απασχόλησης», επισημαίνεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ταυτόχρονα, «στους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων πλην Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α' και β' βαθμού που καταβάλλουν, ανελλιπώς, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, από την ημερομηνία ισχύος του νόμου αυτού και για έξι συνεχείς μισθολογικές περιόδους, παρέχεται έκπτωση επί των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών της κύριας ασφάλισης σε ποσοστό 5%. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% αναστέλλεται σε περίπτωση μη τήρησης της ανελλιπούς καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα