Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν ως μεταχειρισμένα ή τα διέλυαν σε ανταλλακτικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν αυτοκίνητα παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας τους και είτε τα διέλυαν πουλώντας τα ανταλλακτικά στη «μαύρη αγορά» είτε τα παραποιούσαν και τα πουλούσαν απλά ως μεταχειρισμένα!

Σε επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Λάρισας, εξιχνιάστηκαν έως τώρα είκοσι κλοπές επιβατικών αυτοκινήτων, ενώ κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα, είκοσι πέντε κινητήρες, ένα αεροβόλο πιστόλι, πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και το χρηματικό ποσό των 6.190 ευρώ.

Σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης

και της Ημαθίας, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμη συνεργοί τους.

Ποιοι αποτελούσαν τη σπείρα

Πρόκειται για τρεις ΄Ελληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 38 ετών και μία 32χρονη γυναίκα, καθώς και έναν 42χρονο Γεωργιανό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Από τους εμπλεκόμενους που ταυτοποιήθηκαν ένας βρίσκεται προφυλακισμένος.

Η δράση της σπείρας άρχισε τον Οκτώβρη του 2016

Τα μέλη της σπείρας άρχισαν τη δράση τους από τις αρχές Οκτωβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένης εταιρείας από διάφορες περιοχές της χώρας,.

Εντόπιζαν αρχικά αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου και αφού παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας τους, χρησιμοποιώντας ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τα αφαιρούσαν και στη συνέχεια προέβαιναν στις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, προκειμένου να τα διοχετεύσουν προς πώληση στην αγορά, είτε αυτοτελώς είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Οι κλοπές γίνονταν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή

Προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται συνολικά σε είκοσι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και δύο απόπειρες σε Λάρισα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν ως μεταχειρισμένα ή τα διέλυαν σε ανταλλακτικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα