«Ταφόπλακα» της ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων ο ΕΦΚΑ

21:44 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται και το μέλλον των εργασιακών σχέσεων μοιάζει ζοφερό όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρατέθηκαν σε ημερίδα που οργάνωσε στο Βόλο το το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισήμανε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Κουζής η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται καθημερινά με την ανεργία να αγγίζει το 24% επίσημα. Επιπλέον οι περισσότεροι εργάζονται με μισθούς μειωμένους κατά 26% σε σχέση με πριν επτά χρόνια ενώ η αγοραστική δύναμη της μισθωτής εργασίας μειώθηκε κατά 50%.

Αμοιβές

και εργασιακά δικαιώματα υποβαθμίζονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ενώ όποια ρύθμιση επιχειρηθεί στην αγορά εργασίας θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης των δανειστών.

Ο δημόσιος τομέας έχει συρρικνωθεί κατά 21% αλλά μπροστά στην πανωλεθρία που έχει υποστεί ο ιδιωτικός φαντάζει με ελάχιστες απώλειες.

Για τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης που έχει υποστεί τα πάνδεινα τον καιρό των μνημονίων μίλησε ο Χρήστος Μπουρσανίδης υπεύθυνος σπουδών και έρευνας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα αυτό απαιτούν ένα νέο υπόδειγμα μόνο που αυτό θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης των δανειστών μας σύμφωνα με τα όσα έχουμε συμφωνήσει. «Φαίνεται ότι η χώρα μας δεν έχει μόνο ανισότητα, αλλά και ανικανότητα διακυβέρνησης των θεσμών πολυπλοκότητας», επισήμανε και τόνισε ότι είναι σωστή η αρχική σύλληψη δημιουργίας ενός ταμείου όμως αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα