Έγκριση της τροπολογίας για τις άδειες με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες για τον σχετικό με τις τηλεοπτικές άδειες νόμο, με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και του Ποταμιού σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αρνητικά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία

και Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ να δηλώνει “παρών”. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, φαίνεται ότι έχουμε νέο ναυάγιο, καθώς η διάταξη του νόμου Παππά που μεταφέρει τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην Γενικη Γραμματεία Ενημέρωσης , ανεστάλη και δεν καταργήθηκε, όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο αφορά στον καθορισμό του αριθμού των αδειών και την διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, ενώ κατά ψήφισαν Ν.Δ., Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, με το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων να δηλώνουν “παρών”.

Η τροπολογία σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, απλώς με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και όχι με δικαιολογημένη γνώμη, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε από ΝΔ, ΧΑ, και Ένωση Κεντρώων ενώ “Παρών” δήλωσε το ΚΚΕ.

Πέρασε και η τροπολογία για την επιτροπή της FIFA

Η τροπολογία με την οποία προβλέπεται το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες να ορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, ενώ η τροπολογία για την εγκαθίδρυση Επιτροπής της FIFA στην ΕΠΟ υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, και Ανεξάρτητους Έλληνες, με ΝΔ και Χρυσή Αυγή να καταψηφίζουν και το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων να δηλώνουν παρών.

Το άρθρο Έγκριση της τροπολογίας για τις άδειες με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα