Στη Βουλή οι δικογραφίες για Βαρουφάκη, Πολάκη και Ξανθό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τρεις δικογραφίες, οι οποίες αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των κ.κ. κΞανθού αι Πολάκη κατατέθηκε από κατοίκους της Κοζάνης, οι οποίοι ζητούν να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών

για τους δύο προϊσταμένους του υπουργείο Υγείας, καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Κοζάνης στην λειτουργία τους εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την μη κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά στην μηνυτήρια αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, σε βάρος του Π. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, με τις οποίες ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Σαλμά ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, όρισε εξαιρετικά υψηλά το κόστος ορθοπεδικής εξέτασης, με μηχάνημα το οποίο μόνο ο ίδιος ο κ. Σαλμάς διαθέτει στην Ελλάδα.

Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται ο Βαρουφάκης

Σε ό,τι αφορά την δικογραφία για τον Γ. Βαρουφάκη, αυτή προέκυψε από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού για έσχατη προδοσία, με την οποία κατηγορείται ότι με πράξεις και παραλείψεις του δεν επέτρεψε την έγκαιρη συμφωνία με τους δανειστές, κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και τον λαό.

Η άρση της ασυλίας των τριών πολιτικών αναμένεται να αποφασιστεί από την Βουλή.

Το άρθρο Στη Βουλή οι δικογραφίες για Βαρουφάκη, Πολάκη και Ξανθό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα