Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουίνερ

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάικλ Γουίνερ, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγος του, Ζεραλντίν. «Ο Μάικλ ήταν ένας υπέροχος άντρας, αστείος και γενναιόδωρος. H λάμψη έσβησε από τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το τελευταίο διάστημα ο σκηνοθέτης ήταν αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μάικλ Γουίνερ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1935 και άρχισε να δουλεύει ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, πριν εργαστεί για την «Motion Pictures Limited»

ως συγγραφέας το 1956. Γνώρισε τα φώτα της διασημότητας για τις ταινίες δράσης του, όπως «Ο Εκτελεστής της νύχτας» (Death Wish) με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον.

Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες «Ο Σκορπιός» με τους με τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Αλέν Ντελόν, «Η Διεφθαρμένη ζωή της λαίδης Μπάμπαρα», εποχής με πρωταγωνίστρια την Φαίη Ντάναγουεϊ και το «A chorus of disapproval» με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Αϊρονς και Άντονι Χόπκινς.

Εκτός από τις ταινίες, ο Μάικλ Γουίνερ ήταν γνωστός στο ευρύτερο κοινό και για τις κριτικές εστιατορίων που έγραφε για τους «Sunday Times» με τίτλο «Winner's Dinners».

Keywords
Τυχαία Θέματα