Δράσεις ενάντια στα εργοστάσια απορριμμάτων

Ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους ενάντια στα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζει ο ΕΣΔΝΑ. Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου διεξάγεται η πρώτη Δημοπρασία του σχεδίου που «προωθεί την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. για 27 χρόνια στα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα» αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η δημοπρασία αφορά την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, προκηρύσσει στάση εργασίας

την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι για το προσωπικό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών στους Ο.Τ.Α. καθώς και κατοίκων των περιοχών που τους αφορά.

Οι συνδικαλιστές καλούν «τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και τους αιρετούς να αποφασίσουν και να συντονίσουν την συμμετοχή τους έξω από τα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν και Μωραΐτη-Αθήνα) προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών».

»Η αποφασιστική και δυναμική συμμετοχή όλων μας είναι η μόνη προϋπόθεση για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια τους που μόνο στόχο έχουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα