Αθεώρητες οι αποδείξεις που κόβουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Όλα τα φορολογικά στοιχεία που επέχουν θέση τιμολογίου θα εκδίδονται αθεώρητα ή χωρίς ηλεκτρονική σήμανση.

Ειδικότερα από την 1η Ιανουαρίου:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια (μέχρι σήμερα «έκοβαν» αποδείξεις παροχής υπηρεσιών) για τις αμοιβές που εισπράττουν από επιχειρήσεις, επιτηδευματίες ή άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Δελτίο παροχής υπηρεσιών, θα εκδίδουν για τις αμοιβές που

εισπράττουν από ιδιώτες. Αθεώρητα τιμολόγια θα κόβουν και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» αλλά φορολογούνται ως μισθωτοί.

Όλοι οι ανωτέρω θα πρέπει να προμηθευτούν ένα μπλοκ τιμολογίων, να το αριθμήσουν και να σφραγίσουν την κάθε σελίδα του με τα στοιχεία τους.

Όσοι έχουν ακόμα σελίδες στο δελτίο παροχής υπηρεσιών μπορούν να το εξαντλήσουν και εν συνεχεία να προμηθευτούν το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών Ταυτόχρονα θα συνεχίσει ν γίνεται παρακράτηση φόρου 20% (σε όσους γίνεται), ενώ δεν αλλάζει τίποτα και ως προς τους υπόχρεους σε ΦΠΑ. Επίσης όσοι εκδίδουν μηχανογραφικά, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα τιμολόγιά τους, δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να τα υποβάλουν σε σήμανση με ειδικούς ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς.

2.Αντίθετα θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών θα εκδίδουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιώτες μη υπόχρεους τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων για τις αμοιβές που εισπράττουν.

3. Αθεώρητα τιμολόγια ή τιμολόγια χωρίς σήμανση από ειδικούς φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μπορούν να εκδίδουν και οι επιχειρήσεις πώλησης αγαθών για πωλήσεις που πραγματοποιούν προς άλλες επιχειρήσεις.

4. Επίσης τα δελτία αποστολής καθώς και τα τιμολόγια που εκδίδονται συνενωμένα με δελτία αποστολής θα πρέπει να είναι θεωρημένα ή να φέρουν σήμανση από ειδικό ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
αποδειξη ή τιμολογιο παροχης υπηρεσιων, μπλοκ αποδειξεων
Τυχαία Θέματα