Δοκιμή ουκρανικών πυραύλων- Απειλές που «μυρίζουν» πόλεμο από τη Μόσχα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ουκρανίας- Ρωσίας, ήρθε να «βάλει φωτιά» η απόφαση της Ουκρανίας να ξεκινήσει σήμερα μια δοκιμή πυραύλων που θα διαρκέσει δύο ημέρες, κλιμακώνοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η ρήξη μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ήρθε το 2014 όταν η πρώτη κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας, με παράνομο σύμφωνα με την πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινότητας τρόπο, αφού έγιναν διαδηλώσεις που έριξαν την κυβέρνηση του φιλορώσου

Ουκρανού προέδρου.

Τώρα η Ρωσία, πρέπει να προφυλάξει τη χερσόνησο από τις δοκιμές των Ουκρανών, με τις δυνάμεις αέρος να βρίσκονται σε επιφυλακή σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, χρεώνει στην Ουκρανία πως θέλει να προκαλέσει μια «κατάσταση νευρικότητας» δίνοντας διαταγή και στις χερσαίες δυνάμεις να προφυλάσσουν την περιοχή.

Από τη μεριά της η Ουκρανία, απαντά πως οι δοκιμές σε περιοχή κοντά στην Κριμαία, θα γίνουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας. Ο Ολεξάντερ Τούρχινοφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, ανέφερε σε χθεσινή του δήλωση: «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αμυντική ικανότητα του έθνους μας και θα συνεχίσουμε τις δοκιμές πυραύλων και την εκπαίδευση».

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι άγνωστο εάν έδωσε «σήμα» για να απαντήσει ο στρατός στις ουκρανικές «προκλήσεις», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Μόσχα προειδοποίησε τον Ουκρανό στρατιωτικό απεσταλμένο ότι θα καταρριφθεί κάθε πύραυλος που θα «τολμήσει» να εμφανιστεί πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας για την απαραίτητη δοκιμή.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για όσα αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, ο Πέσκοφ απάντησε: «Στο Κρεμλίνο δεν θέλουμε να δούμε καμία πράξη από την ουκρανική πλευρά η οποία να παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και η οποία μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για διεθνείς πτήσεις πάνω από το έδαφος της Ρωσίας και των παραπλεύρων περιοχών».

Το άρθρο Δοκιμή ουκρανικών πυραύλων- Απειλές που «μυρίζουν» πόλεμο από τη Μόσχα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα