ΔΝΤ προς Γερμανία : Το Ταμείο δεν επιτρέπει να του θέτουν διορίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον αναφερόμενος στο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, διαψεύδοντας τις σχετικές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε

ότι μέχρι το πέρας τους έτους το ΔΝΤ θα έχει συμφωνήσει στην περαιτέρω συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ενώ συνέχισε τονίζοντας πως το ΔΝΤ έχει συναινέσει ώστε να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, θέτοντας πάντα το ζήτημα της ελάφρυνσης και όχι της διαγραφής του δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε αυτό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να του θέτουν διορίες, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ότι το Ταμείο έχει ήδη δεσμευθεί να συμβάλλει στην δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, έως το τέλος του έτους.

Η συγκεκριμένη στάση του ΔΝΤ που φαίνεται να παραμένει άκαμπτο σε ότι αφορά στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού δημοσίου χρέους, πρέπει να είναι διαυγές ότι δημιουργεί προβλήματα στον σχεδιασμό της γερμανικής κυβέρνησης, που θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει μια τέτοια συζήτηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Πρόκειται για μια αντιπαράθεση ισχύος, όπου διακυβεύεται αφενός το κύρος του ΔΝΤ και αφετέρου η πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης της Μέρκελ.

Το άρθρο ΔΝΤ προς Γερμανία : Το Ταμείο δεν επιτρέπει να του θέτουν διορίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα