Διπλή εκτόξευση πυραύλων από την Β. Κορέα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα διπλή εκτόξευση πυραύλων πραγματοποίησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κάνει λόγο για «ταυτόχρονη εκτόξευση δύο πυραύλων μέσου βεληνεκούς». Ο πρώτος πύραυλος εξερράγη λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

«Καταδικάζουμε τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες ασφαλείας της διεθνούς κοινότητας» τονίζει από την πλευρά

του, το υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, όπως και επίσης να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους συμμάχους μας από κάθε επίθεση και πρόκληση», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζούλια Μέισον.

Άμεση είναι και η αντίδραση της Ιαπωνίας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, να προειδοποιεί ότι η νέα εκτόξευση συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας. «Το Τόκιο θα αντιδράσει έντονα σ’ αυτή τη νέα πρόκληση».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βορειοκορεάτικος πύραυλος κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος της ιαπωνικής αποκλειστικής ζώνης.

Το άρθρο Διπλή εκτόξευση πυραύλων από την Β. Κορέα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα