Σπείρα πλαστογράφησης και διακίνησης εγγράφων εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν το πρωί της Δευτέρας, μετά από μακροσκελείς έρευνες, εργαστήριο πλαστογραφίας, το οποίο είχε στηθεί σε διαμέρισμα της Κυψέλης.

Ένας 27χρονος Ρουμάνος στον οποίο άνηκε το διαμέρισμα συνελήφθη, ενώ καταζητούνται ένας Αφγανός, ένας Ιρανός και ένας Πακιστανός. Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα

και για κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι δράστες πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά, όπως και νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία πουλούσαν από 500 έως 1200 ευρώ.

Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο

Το εργαστήριο που είχε στηθεί στο σπίτι του 27χρονου περιελάμβανε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, έναν θερμοκολλητή, φορητές συσκευές αποθήκευσης USB, και εργαλεία παραχάραξης εγγράφων. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης ψηφιακά αρχεία με ταξιδιωτικά έγγραφα, φωτογραφίες τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου, δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, μία ελληνική άδεια οδήγησης, δύο κινητά τηλέφωνα και 250 ευρώ.

Ο Ιρανός που καταζητείται είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ εκκρεμεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης σε βάρος του Αφγανού.

Save

Το άρθρο Σπείρα πλαστογράφησης και διακίνησης εγγράφων εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα