Δημόσιο : Απολύσεις εκπαιδευτικών που πληρωνόντουσαν αλλά δεν δίδασκαν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, έγιναν οι πρώτες πέντε απολύσεις εκπαιδευτικών στην χώρα. Αυτές αφορούν σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία και πανεπιστήμια που ενώ λάμβαναν κανονικά τον μισθό τους δεν προσέρχονταν στην εργασία τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που δεν είχε προσήλθε ποτέ σε παράδοση , ενώ ύστερα από σχετικές καταγγελίες των φοιτητών έγινε διακοπή της μισθοδοσίας του. Ενώ άλλοι τέσσερις δάσκαλοι

σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Μακεδονία υπέστησαν ανάλογες συνέπειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας εξ’ αυτών είχε να εμφανιστεί στην εργασία του οκτώ ολόκληρα χρόνια. Οι υπόλοιποι τρεις έλειπαν αδικαιολόγητα από την εργασία τους από ένα έως πέντε μήνες. Με αποτέλεσμα να απολυθούν από το δημόσιο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων αν κάποιος εργαζόμενος απουσιάσει συνεχόμενα επί 22 ημέρες από την εργασία του ή συνολικά ένα μήνα μέσα σε ένα χρόνο παραπέμπεται σε ένορκη διοικητική εξέταση. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, βασική προϋπόθεση είναι να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενός του και να γνωστοποιήσει το θέμα στην αρμόδια Διεύθυνση.

Το άρθρο Δημόσιο : Απολύσεις εκπαιδευτικών που πληρωνόντουσαν αλλά δεν δίδασκαν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα