Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Δεν θα πάμε σε εκλογές…»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Γιώργου Αυτιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δεύτερη αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών, με σκοπό να βγει η χώρα από την κρίση. Θα περάσουμε τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών, θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία

σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις, αλλά και η βούληση να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι εκ των θεσμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση και πως «πρέπει όμως και το ΔΝΤ να πάρει επιτέλους σαφείς αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη θέση του στο ελληνικό πρόγραμμα. Στο Eurogroup θα πρέπει επομένως να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κάτι που έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε. Ο κ. Τζανακόπουλος απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών και τονίζει: «Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου και έχουμε την αποφασιστικότητα να περάσουμε απέναντι. Αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν να μας ταλαιπωρούν αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα μας πατήσουν τα φορτηγά». Αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός, που μας εμπιστεύτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μπορεί να συγχωρέσει λάθη, αλλά δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει την παραίτηση από την ευθύνη μας. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αμηχανία βλέποντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους». Αναφέρει ότι σήμερα παρατηρούμε την τρίτη πράξη του δράματος της «αριστερής παρένθεσης», «οπότε ο κ. Μητσοτάκης εμμονικά ζητά εκλογές διότι κατανοεί πως, αν καταφέρουμε να κλείσουμε εγκαίρως τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος, το σχέδιό του καταρρέει οριστικά». Μάλιστα, ο χαρακτηρίζει δε τη στάση του επικίνδυνη για τη χώρα.

«Από τη μια πλευρά το σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, με τις θέσεις για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Από την άλλη πλευρά, ένα πολιτικό σχέδιο που παρά τις δυσκολίες προβλέπει ανάπτυξη με πρόσημο που δεν θα στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας, αλλά στην προσπάθεια να έχουμε τόνωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Δεν θα πάμε σε εκλογές…» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα