Μπαράζ φόρων δυσκολεύει τη ζωή μας…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ποια προϊόντα ακριβαίνουν

Έρχεται μπαράζ αυξήσεως τιμών για τους Έλληνες, λόγω αύξησης των εμμέσων φόρων. Με την αρχή του νέου έτους αυξάνονται καύσιμα, τσιγάρα, σταθερή τηλεφωνία, καφές ηλεκτρονικά τσιγάρα, ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Όλα αυτά αυξάνονται κατά 2,5 δισ. ευρώ. Επιβαρύνονται από την αύξηση των φόρων

μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και ελεύθεροι επαγγελματίες. Να δούμε αναλυτικά τι έρχεται:

Καύσιμα Αυξάνεται ο ΕΦΚ στη βενζίνη που θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Καπνός Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού. Ο φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

Καφές Έρχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα Έρχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Σταθερή τηλεφωνία Έρχεται ειδικό τέλος 5% σε κάθε λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού.

ΦΠΑ νησιών Καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ

Ενοίκια Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν αυξημένους φόρους. Δείτε: Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Έτσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες Έρχονται επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από τις 35.000 ευρώ. Για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 2,2% έως 10%.

Μπλοκάκια Εδώ ο φόρος και οι εισφορές θα ξεπερνούν το 55%. Οι εξελίξεις θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες.

Το άρθρο Μπαράζ φόρων δυσκολεύει τη ζωή μας… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα