Διεθνής Αμνηστία : «Κολαστήρια» οι τουρκικές φυλακές-βιασμοί και βασανιστήρια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κατάσταση στην Τουρκία , σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία έχει επιδεινωθεί ραγδαία, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν -αν ισχύουν- αποκαλύπτουν μια αποτρόπαια εικόνα για την Τουρκία.

Βιασμοί και βασανιστήρια

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία λοιπόν, οι κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υπόκεινται σε βασανιστήρια, ενώ μεταξύ άλλων στερούνται τροφή, νερό καθώς και απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, την ίδια στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις ξυλοδαρμών, βασανιστηρίων και βιασμών εις βάρος κρατουμένων.

Όπως δήλωσε και ο Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας υπεύθυνος για την Ευρώπη, Τζον Νταλχούιζεν, «Οι πληροφορίες περί ξυλοδαρμών και βιασμών κατά την διάρκεια της κράτησης είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων».

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες ότι σε πολλές περιπτώσεις κρατουμένων έχει αφαιρεθεί η πρόσβαση σε δικηγόρο , και η επικοινωνία με τα μέλη της οικογενείας τους, ενώ η ενημέρωση σχετικά με το κατηγορητήριο που τους προσάπτεται, είναι πλημμελής ή ακόμη και ανύπαρκτη.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες, όπως αυτή από δύο δικηγόρους της Άγκυρας πως αξιωματικοί του στρατού που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα έχουν «βιαστεί με γκλοπς» από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ενώ αξιωματούχος της Τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως «η Τουρκία ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι παράλογο να θεωρείται ότι δεν σέβεται τον νόμο» , ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων και κάλεσε τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην χώρα.

Το άρθρο Διεθνής Αμνηστία : «Κολαστήρια» οι τουρκικές φυλακές-βιασμοί και βασανιστήρια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
βιασμοι στις τουρκικες φυλακες
Τυχαία Θέματα